SETEMBRE – Poema de JAUME BOSQUET

Fa un parell de dies, a una llibreria del centre de Barcelona, vaig trobar un llibre de poesia amb un títol ben singular: La mateixa història. El llibre va rebre el Premi Pollença de Poesia l’any 2006 i el seu autor és Jaume Bosquet. Jaume va néixer a Salt l’any 1956, i és professor de llengua i literatura catalana en un institut d’Olot. Ha publicat 4 llibres de poemes: Diàlegs (1999, Premi Bernat Vidal i Tomàs), Les formes amb la calma, quaranta haikús que acompanyen quaranta fotografies de Xavier Vilagran (2003), L’altre (2004) i aques últim La mateixa història (2007). Dintre d’aquest llibre he trobat un poema que s’adapta molt bé al mes en que estem, Setembre, i que reprodueixo a continuació:

SETEMBRE

          El repiqueteig del pollacre és juganer i gràcil

          i fa pensar en la música de Mozart, tan lliure i líquida.

                                                         Josep Pla

 

Encapotada de bromes,

també aquesta tarda és bona perquè et contin,

un cop més, la història de sempre.

Aquí mateix,

al costat del vial sorollós de camions i de motos,

dotze pollancres, solitaris a la prada,

proclamen la seva immensitat.

Digues que sí, que pots tenir als teus ulls

la imatge del planejar de milers d’estornells

-com una rajada gegant en un mar d’aire i de cel-

reclamats per la força suprema de les branques

i per la sonoritat delicada de les fulles.

Pensa-hi doncs, ets tu qui ha vist desaparèixer,

en un moviment convuls,

el peix fantàstic als braços amorosos.

Jaume Bosquet

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: SETEMBRE – Poema de JAUME BOSQUET

  1. Amic Jaume: em va fer molta il.lusió quan vaig trobar el teu llibre perquè amb ell havies aconseguit el premi Pollença de poesia i, casualment, jo m’he presentat aquest any (sense sort, què farem!). Al fullejar-lo em va agradar molt el teu estil poètic i la manera d’enfocar els poemes. Dos raons que em van decidir a comprar-lo. Moltes gràcies per les explicacions al teu poema que ens ajudem a ubicar-lo en un espai i en un moment i per totes les emocions que l’envolten.
    Molt cordialment

Els comentaris estan tancats.